Departamente - Psihoterapie - Informatii generale - Psihoterapie familiala

Psihoterapia familiei si a cuplului este tipul de psihoterapie care pune accent pe relatiile interpersonale din cadrul familiei, ca fiind un factor important in mentinerea sanatatii psihice. Metodele terapiei de familie ofera un cadru conceptual care organizeaza informatiile complexe pe mai multe nivele despre etiologia si mentinerea problemelor.

Nota distinctiva este viziunea sistemica: ”Familia functioneaza ca un sistem”. Modificarea unui element din sistem modifica functionarea intregului sistem.Terapia de familie se intereseaza de modul in care sunt mentinute problemele si de rezolvarea acestora.

Psihoterapia familiei si a cuplului cuprinde o gama variata de abordari teoretice (abordarea sistemica, structuralista, strategica, experientiala, cognitiv-comportamentala, psihanalitica,  narativa, social-constructivista, focalizata pe solutii, etc) si o paleta larga si diversificata de tehnici psihoterapeutice, ceea ce asigura faptul ca poate fi folosita eficient intr-o multitudine de probleme.